Hoekiweer | Alles in een overzicht
Zonsopkomst en zonsondergang
Er zijn geen waarschuwingen actief!

Zonnige zaterdag in vooral het zuidwestelijk deel van het land en in het besneeuwde zuiden van Limburg. Om 18 uur vroor het in Ell alweer 5,5 graad.


Zaterdag 20 januari 2024

Zonnige zaterdag in vooral het zuidwestelijk deel van het land en in het besneeuwde zuiden van Limburg. Om 18 uur vroor het in Ell alweer 5,5 graad.

Een krachtig Alpenhoog, dat een sterkte bereikte van 1036 hPa, drukte vandaag een stempel op het weerbeeld. Overal bleef het droog met naast (sluier)wolken en vanochtend in onder meer Brabant ook lage bewolking, flink wat zonneschijn. Vooral in Zuid-Holland, Zeeland en Utrecht en niet in de laatste plaats het zuiden van het besneeuwde Limburg scheen de zon. Op de luchthaven van Maastricht werden maar liefst 8 uren zonneschijn geregistreerd. In de noordelijke provincies kwam de zon er slechts een paar uurtjes aan te pas.

De maximumtemperaturen liepen uiteen van 0,1° op het vliegveld van Maastricht tot 2,3° in De Bilt en 6,4° op Vlieland. In het noordwestelijk kustgebied was het zaterdagochtend vroeg, vanwege de aanlandige zuidwestenwind, niet kouder geweest dan zo’n 5 graden. Toen de wind overdag naar het zuiden kromp koelde het in koudere vastelandslucht duidelijk af. Om 18 uur was het in Ell bij Weert alweer –5,5°.


Zondagochtend enige neerslag en lokale gladheid. Tevens veel wind.

Vanavond en de komende nacht is het droog met naast (sluier)wolken ook opklaringen. De temperatuur zakt opnieuw tot enkele graden beneden nul (in het zuidoosten lokaal naar –7), vlak aan zee wordt het niet kouder dan +1 graad. De zuidenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer nu en dan krachtig.

Zondagochtend veroorzaakt een zwak front in vooral het noordelijk deel van Nederland enige lichte regen, wellicht komt het ook tot wat sneeuw en ijsregen. De neerslag kan op een bevroren ondergrond lokaal tot gladheid leiden. Zondagmiddag is dat weer voorbij want de temperatuur loopt op naar waarden tussen 4 graden in het oosten en 8 graden in het westen. Zondagavond gaat de temperatuur verder omhoog. Het weerbeeld kenmerkt zich zondagmiddag in het noorden door enige lichte regen. In de loop van zondagavond gaat het in het westen regenen. De zuiden- tot zuidwestenwind is in de ochtend vrij krachtig en aan de kust hard tot stormachtig. In de middag neemt de wind af en ’s avonds weer toe.

Weerman Jan Visser, Purmerend, zaterdag 20 januari 2024, 18:40 uur

Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

FOTO:

Elly van Niekerk uit Luttenberg maakte donderdagmiddag deze foto.

Auteurskaart
Nicolas

Jan Visser

Bekend van ondermeer Buienradar en NH Radio.

Weather forecast


Nieuwsbrief aanmeldformulier:


Nu nog niet mogelijk