Zonsopkomst en zonsondergang
Ondergegaan zon:16:33:18 Opkomst: 08:25:17

In het zuidwesten heeft de zon vandaag nog zo’n 5 uren geschenen. In de loop van de middag werd het echter opnieuw regenachtig.


Zondag 19 november 2023

Op een enkele bui na verliep zondagochtend droog in ons land. Bovendien liet de zon zich nu en dan zien ofwel een groot verschil met het sombere en natte weer van zaterdag. In het zuidwesten van het land scheen de zon vandaag plaatselijk zo’n 5 uren. Vanmiddag kwam de (frontale) bewolking weer opzetten en in een groot deel van het land werd het later regenachtig. Vanavond blijft dat zo: vooral in het midden en noorden kan veel regen vallen. De maximumtemperaturen bereikten waarden tussen 12 en 14 graden. Op diverse locaties werden de maxima in de nacht bereikt, zijnde de ‘nasleep’ van de instromende subtropische lucht op zaterdagavond. De uitersten waren Lauwersoog met 12,4 en Rotterdam en Hoek van Holland met 14,3°.


Maandag enkele buien: in de middag vooral in de noordelijke regio’s en in het zuiden

In de nacht naar maandag blijven de regenkansen in het noordelijk deel van het land groot. Elders is het op een enkele bui na droog. De temperatuur schommelt rond 10 graden. De wind waait in het binnenland uit het zuidwesten en is matig van sterkte. Langs de kust staat een krachtige westenwind.

Maandagochtend regent het nog in het noordoosten. Elders is het op een enkele bui na droog en laat de zon zich nu en dan zien. Maandag vallen er buien: vooral in het zuiden en in de noordelijke regio’s. De temperatuur komt uit op een graad of 11. De wind is aan de kust west, landinwaarts zuidwest. De windsterkte is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Maandagavond ruimt de wind aan de kust naar het noordwesten.

Update geplaatst om 19:05 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, zondag 19 november 2023, 19:05 uur

Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

Auteurskaart
Nicolas

Jan Visser

Bekend van ondermeer Buienradar en NH Radio.

Weather forecast


Nieuwsbrief aanmeldformulier:


Nu nog niet mogelijk