Zonsopkomst en zonsondergang
Opkomst zon:07:22:43
Ondergaan:19:44:21.

Donderdag 1 juni 2023

Een ‘verdeeld Nederland’ op de eerste dag van de meteozomer!

De meteorologische zomer opende vandaag met een ‘verdeeld Nederland’. In het noordelijk deel van het land bleven de wolkengordijnen vrijwel overal gesloten en viel er lokaal (onder invloed van een zwak front) wat motregen. Bovendien kwam het kwik niet echt op schot. Leeuwarden bleef op 12,8° steken. Koud hè!

In het midden kwam de zon er wel enige tijd aan te pas (vanmiddag nam de wolken geleidelijk toe) en in de zuidelijke provincies is het een zonnige dag geweest met in Ell zowaar een maximumtemperatuur van 22,6°. Verder naar het zuiden toe was het compleet zomer: met maximaal 27,9° registreerde Parijs (Parc Montsouris) de hoogste temperatuur sinds 6 september 2022.


In de loop van vrijdag wordt het zonniger

Uitgezonderd het zuiden krijgen vanavond en de komende nacht wolkenvelden weer de overhand. De neerslagkansen blijven klein. De temperatuur zakt naar circa 8 graden. De wind waait uit het noordwesten tot noorden en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vrijdag is het eerst bewolkt. Later komt de zon er vaker aan te pas. Tijdens de middag is het zonnig in het zuiden. Elders zien we een afwisseling van zon en wolken. De temperatuur loopt op de Wadden op naar 16 graden. In het binnenland wordt het tussen 19 en 22 graden. De noordenwind, in de avond ruimend naar noordoost, is matig. Aan de kust en op het IJsselmeer wordt de windsterkte later nu en dan vrij krachtig.

Update geplaatst om 18:27 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, donderdag 1 juni 18:27 uur


Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

Auteurskaart
Nicolas

Jan Visser

Bekend van onder meer Buienradar en NH Radio. Tevens via zijn eigen weersite janvissersweer.nl

Weather forecast


Nieuwsbrief aanmeldformulier:


Nu nog niet mogelijk