Hoekiweer | Alles in een overzicht
Zonsopkomst en zonsondergang
Vanavond (zeer) zware windstoten
Vanavond mogelijk zeer zware windstoten, code Oranje
Vanavond mogelijk zeer zware windstoten door storm Louis
In het noordoosten mogelijk (zeer) zware windstoten door storm Louis
Code oranje beëindigd om 00:25 uur.
In het noorden eerst nog zware windstoten van 80-100 km/uur.
In het noorden eerst nog zware windstoten van 80-100 km/uur.

Woensdag 24 mei 2023

Woensdag

Bewolkte dag in het oosten, veel zon aan zee vandaag

Een storing in de atmosferische bovenkamer trok vandaag vanuit Noord-Duitsland naar het zuiden. Het systeem veroorzaakte bij ons geen neerslagactiviteiten, maar vochtvelden genereerden vooral in het oosten wel vrij veel bewolking (veelal stratocumulus) waardoor de zon er nauwelijks aan te pas kwam. In het westen werd het vanmiddag ook wat meer bewolkt, maar in de kustgebieden bleef het overwegend zonnig weer. Om 17:30 uur hadden Terschelling en Den Helder bijna 10 uren zon op de teller staan tegen slechts een uurtje zon in de regio Enschede.

De maximumtemperaturen liepen uiteen van tussen 15 en 18 graden met als uitersten 14,6° in Nieuw Beerta en Terschelling en 18,1° in Woensdrecht. De wind was meest matig uit noordelijke richtingen.

Vanavond kan er in het zuidoosten nog een enkele bui vallen. Voor de rest een afwisseling van wolken en zon. In de nacht zijn er vooral in het binnenland brede opklaringen. De minimumtemperaturen lopen uiteen tussen 5 of 6 graden in het oosten en 9 graden in het zuidwesten. De wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten.


Donderdag weinig verandering

Donderdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af: in de middag zijn er perioden met zon. Het blijft droog en het wordt op de Wadden 13, in het zuiden plaatselijk 20 graden. De wind is eerst noordoost, later noord. De windsterkte is matig, langs de kust en op het IJsselmeer in de middag vrij krachtig, langs de westkust soms krachtig, windkracht 6.

Update geplaatst om 18 uur!

Weerman Jan Visser, Purmerend, woensdag 24 mei, 18 uur


Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

Auteurskaart
Nicolas

Jan Visser

Bekend van onder meer Buienradar en NH Radio. Tevens via zijn eigen weersite janvissersweer.nl

Weather forecast


Nieuwsbrief aanmeldformulier:


Nu nog niet mogelijk