Hoekiweer | Alles in een overzicht
Zonsopkomst en zonsondergang
Er zijn geen waarschuwingen actief!

Noodweer in de Cévennes: lokaal dik 500 mm!! Fraai weer in ons land, maar net geen 9de zomerse dag voor september in De Bilt.


Zaterdag 16 september 2023

Stationaire (onweers)buien hebben krankzinnige hoeveelheden hemelwater gedumpt in de Franse Cévennes en dan met name in het departement Hérault. In Plans viel in 12 uur tijd 423, over een periode van 24 uur 475 mm en Roqueronde bracht het zelfs tot een zondvloed van 533 mm.

Nederland beleefde een zonnige dag al kwam er gaandeweg wel meer sluierbewolking en tegen het einde van de middag verschenen er enkele buitjes op de radar boven het zuidoosten van het land. De temperatuur liep, uitgezonderd het Waddengebied, op naar waarden tussen 24 en 26 graden. Zo meldde Wijk aan Zee 25,1, Herwijnen 26,0 en Hoek van Holland 26,3°. Echter: in De Bilt tartte het kwik de recordjagers! De maximumtemperatuur bleef op 24,8° steken ofwel net niet de 9de zomerse dag van september en dus geen soeverein record voor de nazomermaand van 2023. Een score van 8 zomerse dagen moet september delen met twee andere jaren.


Bordjes worden verhangen!

Vanavond maken in het zuiden enkele buien hun opwachting. De buien kunnen vergezeld gaan van onweer. In de nacht naar zondag vallen er enkele buien in het zuiden en midden van het land. De temperatuur daalt in het noorden naar 10, in het zuiden naar 16 graden. De wind is zwak, aan zee matig uit het noordoosten.

Zondag vallen er ’s ochtends in het midden en noorden enkele buien, in de middag is dat hoofdzakelijk in het noorden en noordwesten het geval. Onweer valt daarbij niet uit te sluiten. In het zuiden breekt in de middag de zon weer wat vaker door. In het noorden overheerst de bewolking en is nog een (onweers)bui mogelijk. De maxima bereiken waarden tussen 21 graden in de noordelijke regio’s en 25 graden in het zuiden. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten tot oosten: later, het eerst in het zuidoosten, ruimend naar zuid.

Update geplaatst om 17:56 uur!

Weerman Jan Visser, zaterdag 16 september 2023, 17:56 uur

Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

FOTO’s:

Auteurskaart
Nicolas

Jan Visser

Bekend van onder meer Buienradar en NH Radio. Tevens via zijn eigen weersite janvissersweer.nl

Weather forecast


Nieuwsbrief aanmeldformulier:


Nu nog niet mogelijk