Hoekiweer | Alles in een overzicht
Zonsopkomst en zonsondergang
Er zijn geen waarschuwingen actief!

In veel regio’s klaarde het vanmiddag in transparante polaire lucht flink op


Woensdag 13 september 2023

Na een vooral in de kustprovincies onstuimig begin van de dag en grote hoeveelheden hemelwater in de noordelijke regio’s, knapte het vanmiddag in transparante polaire lucht op. Rond 18:30 uur hadden de meeste Zeeuwen zo’n 8 uren zonneschijn op de teller staan. Van Zuid-Limburg tot in de Veenkoloniën hielden wolken echter de overhand. Daar scheen de zon slechts 1 tot 3 uur.

De koelte van de ochtend (plaatselijk maar 14 tot 15 graden) werd vanmiddag door de sterke instraling grotendeels opgeruimd. De maxima kwamen namelijk uit op waarden tussen 18 en 22 graden. Zo bleven Nieuw Beerta en Terschelling steken op respectievelijk 18,1 en 18,2° tegen 20,2 in De Bilt en 21,7° in Westdorpe. De uit noordelijke richtingen nam af naar zwak tot matig.


Donderdag mooi weer na een koude nacht

Vanavond en de komende nacht is het droog en helder. Wel kan er een enkele mistbank ontstaan. Het kwik gaat in het noorden en oosten onderuit naar 8 graden (lokaal 5 graden in Drenthe), in het zuiden en zuidwesten schommelen de minima tussen 12 en 14 graden. Er staat weinig wind.

Donderdagochtend is het zonnig, in de middag zijn er perioden met zon. De temperatuur loopt op naar rond 20 graden en er is weinig wind: aan zee waait een matige zuidenwind.

Update geplaatst om 18:49 uur!

Weerman Jan Visser, woensdag 13 september 2023, 18:49 uur

Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

Auteurskaart
Nicolas

Jan Visser

Bekend van onder meer Buienradar en NH Radio. Tevens via zijn eigen weersite janvissersweer.nl

Weather forecast


Nieuwsbrief aanmeldformulier:


Nu nog niet mogelijk