Hoekiweer | Alles in een overzicht
Zonsopkomst en zonsondergang
Er zijn geen waarschuwingen actief!

Zaterdag 3 juni 2023

Zon schittert aan een ‘Scandinavisch blauw’ uitspansel vanmiddag

De junizon schittert vanmiddag aan een ‘Scandinavisch blauw’ uitspansel en in verreweg de meeste plaatsen vloeit het kwik uit naar waarden boven 20 graden. De maxima lopen uiteen van 18 tot 19 graden in het noordelijk kustgebied tot circa 22 graden in de zuidelijke regio’s. Om 12 uur was het in Hoogeveen 16,6, in Gilze-Rijen 20,6°. De wind waait meest matig uit richtingen tussen noordoost en oost, langs de west- en zuidwestkust komt de wind uit noordelijke richtingen en neemt toe tot vrij krachtig.

Vanavond en de komende nacht is het helder. De temperatuur zakt in het noordoosten naar een graad of 5, in het zuiden schommelen de minima rond 10 graden. De noordoostenwind is zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig.


Zondag opnieuw veel zon en in het zuidoosten maxima tot 24 graden

Zondag belooft een zonnige dag te zullen worden. Echter: vooral het Waddengebied heeft dikwijls te maken met (lage) bewolking van de Noordzee. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17 graden op de Wadden tot 24 graden in het zuidoosten. De noordoostenwind is matig, aan de westkust in de middag vrij krachtig.

 

Weerman Jan Visser, Purmerend, zaterdag 3 juni, 12:40 uur


Dagelijks spreek ik ook een weerbericht in op de weerlijn. Het nummer van de weerlijn is 0900-1234502.

Auteurskaart
Nicolas

Jan Visser

Bekend van onder meer Buienradar en NH Radio. Tevens via zijn eigen weersite janvissersweer.nl

Weather forecast


Nieuwsbrief aanmeldformulier:


Nu nog niet mogelijk